Traditionele eiwitglazuur
Snoepjes, peperkoekjes zien er altijd beter uit versierd. Met glazuur kunnen we si vyhrát a vytvořit krásné ornamenty. Můžeme do toho zapojit i děti.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 eiwit
150 g poedersuiker
een beetje voedselkleurstof
Kookinstructies
We bereiden een grotere kom en een garde voor.
We breken het eiwit, voegen een beetje eetkleurstof toe (als we kleur willen) en strooien geleidelijk poedersuiker erbij. Die hebben we van tevoren een paar keer door een zeef gezeefd. We kloppen met de garde tot er een mooie, gladde, fijne glazuur ontstaat.
Ik raad aan om van tevoren het gebak voor te bereiden, zodat we de glazuur direct na het mixen kunnen aanbrengen. Het hardt snel uit.
Laten we spelen en versieren. De creativiteit kent geen grenzen. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Traditionele eiwitglazuur
Traditionele eiwitaftopping is een klassieke suikerdecoratie die vaak wordt gebruikt voor het versieren van peperkoeken of taarten. Het bestaat uit een eiwitsubstraat dat wordt gemaakt door eiwitten met suiker op te kloppen. De topping heeft een zeer stevige structuur, waardoor het perfect is voor verfijnde versieringen. Het kan gemakkelijk worden gekleurd met voedselkleurstoffen voor het creëren van verschillende tinten, wat het een ideale keuze maakt voor creatief bakken en ontwerp maken. De fijne smaak en textuur maken de traditionele eiwitaftopping tot een populaire keuze in de patisserie.