Huisgemaakte amandel likeur

Huisgemaakte amandel likeur
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een pan met water koken we de blikjes met geconcentreerde melk gedurende 2 uur, zodat de melk karameliseert. We perforeren of openen de blikjes niet. We koken op een zeer laag vuur. Daarna laten we het afkoelen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 pakket amandelpudding (vanillepudding)
2 blikken salko
0,5 l rum
0,5 l halfvolle melk
naar smaak amandelextract (vanille-extract)
suiker

Kookinstructies

Verder maken we pudding uit een zakje. Als we een andere smaak dan amandel gebruiken, gebruiken we ook dezelfde soort essence. De pudding koelt af terwijl we blijven roeren en op dat moment voegen we gekarameliseerde gecondenseerde melk, rum en een paar druppels essence toe. Alles mengen we grondig met behulp van een mixer.

Als we alles goed gemengd hebben, gieten we de likeur in flessen en bewaren we deze in de koelkast. Het kan niet alleen als drankje worden gebruikt, maar ook in fruitsalades of ijscoupes. Van deze hoeveelheid maken we ongeveer 1,5 liter likeur.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte amandel likeur

Thuisgemaakte amandellikeur is een fijne en heerlijke drank die de zoetheid van amandelen combineert met een vleugje vanille en romigheid. De bereiding is eenvoudig en omvat het macereren van amandelen in alcohol, wat zorgt voor een intense smaak. Deze likeur is een uitstekende aanvulling op desserts, of kan worden geserveerd als een verfrissende aperitief. Dankzij de natuurlijke oorsprong en de huisgemaakte productie is het de ideale keuze voor alle liefhebbers van originele en kwaliteitsdranken. Geniet ervan als cadeau of tijdens familiefeesten!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Dranken, Glazuur, Toppings
Štítky: Tsjechische keuken, drank, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte amandel likeur.

Reactie toevoegen