Paardeblo siroop

Buiten schijnt de zon en tegelijkertijd bloeien de gele paardenbloemen. Laten we deze geneeskrachtige planten verzamelen en er heerlijke honing of siroop van maken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 paardebloemen
700 ml water
1 kg kristalsuiker
0,5 theelepel citroenzuur
Kookinstructies
Bloemen overgieten met kokend water dat we gekookt hebben, en laten afgedekt trekken tot de volgende dag.
We zeven de vloeistof door een fijn zeefje of doek en koken met suiker totdat de siroop begint te indikken.
We voegen citroenzuur aan het mengsel toe en laten het nog kort koken.
We gieten de hete siroop in potten, vegen de randen zorgvuldig af en sluiten met een deksel.
Daarna draaien we de pot ondersteboven en laten we deze afkoelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Paardeblo siroop
Paardebloemsiroop is een heerlijke en aromatische natuurlijke product, gemaakt van paardebloem bloemen. Deze lekkernij is populair vanwege zijn zoete smaak en gouden kleur. Voor de bereiding van de siroop worden paardebloem bloemen gekookt met suiker en citroen, wat een unieke combinatie van smaken creëert. De siroop wordt vaak gebruikt als zoetstof in thee, of als topping voor pannenkoeken en desserts. Naast de smaak heeft paardebloemsiroop ook een aantal gunstige effecten op de gezondheid, omdat de paardebloem bekend staat om zijn detoxificerende eigenschappen en ondersteuning van de spijsvertering.