Appelcider

In koude en regenachtige dagen, die zich niet noodzakelijk alleen in de herfst en de winter voordoen, genieten we graag van warmte. Hiervoor is een lekkere appeltaart perfect.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 ml zwarte thee
150 ml appelsap
100 ml calvados
2 kruidnagels
een klein stukje hele kaneel
1 steranijs
schil van 1/2 biologische sinaasappel
suiker (naar smaak)
2 schijfjes citroen
Kookinstructies
We wassen de sinaasappelschil grondig en maken met een geribbeld mes verschillende spiralen, die we aan de glazen toevoegen voor een betere smaak.
We gieten sterke, gezette thee, sap en calvados in een pan. We voegen kruidnagel, steranijs, kaneel en de rest van de sinaasappelschil toe. We verwarmen het bijna tot het kookpunt, wanneer er zich belletjes op de bodem beginnen te vormen, wat overeenkomt met 80 °C, daarna verlagen we de temperatuur tot het minimum en laten we het 10 minuten trekken.
Als we geen alcohol in de drank willen, hoeven we het slechts kort te koken, zodat de alcohol verdampt en alleen de aangename smaak overblijft. We voegen suiker toe en gieten het in glazen met een garnering van een schijfje citroen. Deze drank serveren we om op te warmen bij koud en regenachtig weer.
Wat u nog niet wist over dit recept Appelcider
Appelcider is een heerlijke en verfrissende drank die vaak wordt geserveerd tijdens de herfst- en winterfeesten. De belangrijkste ingrediënt is appelmoes, die wordt gecombineerd met specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat om een rijke en aromatische smaak te creëren. Het kan warm of koud worden geserveerd en is een geweldige aanvulling op traditionele alcoholische dranken. Appelcider is gemakkelijk thuis te maken en is een populaire aanvulling op familiebijeenkomsten of kerstvieringen.