Caffé latte
Hou je van koffie? Probeer zeker een caffé latte.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
kaneel - gemalen
1/4 zakje suiker - vanille
0,6 dl water
15 g gemalen koffie - espresso
1 dl melk - bijv. halfvol
Kookinstructies
We bereiden een melkopschuimer, een latteglas en een lange lepel voor.
We nemen melk en verwarmen het goed. Wie van zoet houdt, voegt vanillesuiker toe. We roeren het door.
Een deel van de hete melk gieten we in het glas.
We maken een goede espresso. We schenken het voorzichtig met een eetlepel in het glas met de hete melk.
We nemen een kwaliteitsopschuimer en schuimen de rest van de melk op. Het ontstaan schuim brengen we over in het glas.
We strooien er kaneel over en genieten.
Wat u nog niet wist over dit recept Caffé latte
Caffé latte is een populaire koffiedrank die uit Italië komt. Het bestaat uit espresso en een grotere hoeveelheid hete melk, wat het een zachte en romige textuur geeft. Traditioneel wordt het geserveerd in een hoog glas. De verhouding koffie tot melk ligt meestal rond de 1:3, wat zorgt voor een delicate balans tussen de sterke smaak van de espresso en de zachtheid van de melk. Soms kan caffé latte worden versierd met melkschuim of bestrooid met kaneel of cacao. Deze drank is ideaal voor degenen die genieten van mildere koffie dranken met een volle smaak.