Kerstmis eierlikeur
Eierlikeur, die we allemaal goed kennen. Dit recept heb ik van mijn vriendin.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 stuks eidooier
1 blik zoete gecondenseerde melk
0,5 l rum
5 eetlepels poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Kookinstructies
Eierdooiers met vanille en poedersuiker doen we in de mixer en kloppen we 15 minuten. Na het kloppen voegen we gecondenseerde melk toe en gaan we verder met kloppen. Hoe langer we kloppen, hoe lekkerder de eierlikör wordt.
Ten slotte voegen we beetje bij beetje rum toe en kloppen we nog 7 minuten verder. De gemaakte eierlikör laten we afkoelen in de koelkast en kunnen we serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Kerstmis eierlikeur
Kerstdiaeghlikör is een traditionele drank die warmte en vreugde brengt tijdens de winterse feestdagen. Deze delicate en zoete likeur wordt bereid uit eidooiers, suiker, melk en room, vaak verrijkt met vanille of nootmuskaat. De rijke romige textuur en aangename smaak maken het een ideale aanvulling op de kerstvieringen. Velen genieten ervan puur, terwijl anderen het aan desserts of koffiedranken toevoegen. Kerstdiaeghlikör is een symbool van feestelijke sfeer en traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven.