Komkommersiroop
Komkommersap is een zegen. De zon brandt boven je hoofd, de lucht trilt van de hitte en je weet niet waar je naartoe moet. Komkommersap verfrist en hydrateert, en het smaakt goed. Zelfgemaakte limonade heeft niet veel tijd en moeite nodig om te maken. Zo is komkommersap binnen een mum van tijd bereid. Dus in de hitte hoef je niet zoveel energie te verspillen – en dat telt. Het is bekend dat slakomkommer vol water zit, en daarom is het perfect voor de hete zomerdagen. Maar komkommer is ook een geweldige hulp bij het afvallen, omdat het het lichaam ontspant en de stofwisseling versnelt. Komkommersap zit boordevol belangrijke stoffen. Je vindt er vitamines A, B, C en ook mineralen zoals kalium, calcium en fosfor. Recept voor zo'n heerlijk iets als komkommersap, hier.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 stuks saladekomkommers
1 stuk biologische limoenen
50 g kristalsuiker
400 ml bruiswater
ijs
Kookinstructies
Schil de komkommers en snijd ze in blokjes.
Mix ze vervolgens glad met de helft van het bruiswater, het limoensap en de suiker.
Voeg ten slotte het resterende water toe en meng goed door, en serveer goed gekoeld met ijs.
Wat u nog niet wist over dit recept Komkommersiroop
Komkommersap is een verfrissende drank die ideaal is voor hete zomerdagen. Het combineert de frisse smaak van komkommers met een lichtzoete citrusachtige smaak dankzij de toegevoegde limoen- of citroensap. Het wordt vaak bereid met vers gesneden of gemixte komkommers, die worden gemengd met water en ijs. Voor extra smaak wordt er honing of suiker aan toegevoegd. Deze drank is niet alleen heerlijk, maar hydrateert ook het lichaam en biedt een aantal gezondheidsvoordelen vanwege het hoge gehalte aan vitamines en mineralen in komkommers. Een glas komkommersap is de perfecte keuze voor elke zomerborrel of barbecue.