Gemberlimonade

Gemberlimonade
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een pan zetten we water te koken, voegen we honing toe en roeren tot het volledig is opgelost. We halen het van het vuur en voegen citroensap en vers geraspte gember toe. We roeren en zetten het ongeveer een half uur opzij.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 ml citroensap
750 ml water
ter decoratie citroen
verse munt
naar behoefte ijs
siroop 115 g verse gember
250 ml water
250 ml honing

Kookinstructies

We zeven het sap en verdunnen het met water. Giet het in een voorbereid glas en zet het in de koelkast. Daar blijft het tot wel 2 weken goed.

We serveren de limonade met ijs, versierd met een takje munt en een schijfje citroen. Het drinkt het best met een rietje.

Wat u nog niet wist over dit recept Gemberlimonade

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Dranken
Štítky: drank, Andere keukens, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gemberlimonade.

Reactie toevoegen