Engelse thee
Laten we een momenten van de middag hebben met Engelse thee.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
water - kokend
1 theelepel zwarte thee - losse
room (melk)
Kookinstructies
We kopen kwalitatieve zwarte thee. We laten water koken. Ondertussen bereiden we een kopje en een theezeefje voor. We doen de thee in het zeefje. We nemen de pot met kokend water en gieten het in het kopje. Het kopje moet ongeveer tot driekwart vol zijn. We laten het zeefje ongeveer 5 minuten in het kopje zitten.
Daarna gieten we room of melk in het kopje.
We serveren met koekjes.
De bijeenkomst met vrienden kan beginnen.
Wat u nog niet wist over dit recept Engelse thee
Engelse thee is een traditionele Britse middagactiviteit, die vaak plaatsvindt tussen drie en vijf uur 's middags. Het bestaat uit een selectie van theeën en lichte maaltijden, zoals sandwiches, scones met jam en slagroom en verschillende gebakjes. Deze traditie begon in de 19e eeuw als een sociale gebeurtenis voor de hogere klassen. Gewoonlijk wordt zwarte thee met melk geserveerd, de meest voorkomende is Earl Grey of Darjeeling. Tegenwoordig is Engelse thee niet alleen in Groot-Brittannië verkrijgbaar, maar ook in geselecteerde hotels en restaurants over de hele wereld, waar je het kunt genieten met elegantie en traditie.