Engelse thee

Engelse thee
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Laten we een momenten van de middag hebben met Engelse thee.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

water - kokend
1 theelepel zwarte thee - losse
room (melk)

Kookinstructies

We kopen kwalitatieve zwarte thee. We laten water koken. Ondertussen bereiden we een kopje en een theezeefje voor. We doen de thee in het zeefje. We nemen de pot met kokend water en gieten het in het kopje. Het kopje moet ongeveer tot driekwart vol zijn. We laten het zeefje ongeveer 5 minuten in het kopje zitten.

Daarna gieten we room of melk in het kopje.

We serveren met koekjes.

De bijeenkomst met vrienden kan beginnen.

Wat u nog niet wist over dit recept Engelse thee

Engelse thee is een traditionele Britse middagactiviteit, die vaak plaatsvindt tussen drie en vijf uur 's middags. Het bestaat uit een selectie van theeën en lichte maaltijden, zoals sandwiches, scones met jam en slagroom en verschillende gebakjes. Deze traditie begon in de 19e eeuw als een sociale gebeurtenis voor de hogere klassen. Gewoonlijk wordt zwarte thee met melk geserveerd, de meest voorkomende is Earl Grey of Darjeeling. Tegenwoordig is Engelse thee niet alleen in Groot-Brittannië verkrijgbaar, maar ook in geselecteerde hotels en restaurants over de hele wereld, waar je het kunt genieten met elegantie en traditie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Dranken
Štítky: Britse keuken, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Engelse thee.

Reactie toevoegen