Groenteburgers

Goudbruin gebakken burgers kunnen ook gemaakt worden van wortelgroenten. Ze zullen zelfs de grootste vleesfans plezieren. De gare burgers serveren we met…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 wortels
1 knolselderij
2 aardappelen
1 broodje
1 eetlepel margarine
1 kleine ui
1 ei
zout
gemalen zwarte peper
nootmuskaat
100 g paneermeel
50 g gehakte amandelen
olie om te frituren
Dressing
150 g zure room
1 theelepel gemalen paprika
1 bosje bieslook
1 eetlepel dille
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel basilicum
sap van 1/2 citroen
zout
gemalen zwarte peper
Kookinstructies
Wortelen, aardappelen en knolselderij wassen en fijn raspen. Het brood in kleine blokjes snijden. De groenten van overtollig vocht ontdoen en mengen met de stukjes brood.
De ui in ringetjes snijden en in een lepel margarine fruiten. Daarna mengen met het ei en toevoegen aan de groenten. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en een deeg maken.
Amandelen mengen met paneermeel. Van het voorbereide groentemengsel 25 kroketten maken, deze door het paneermeel halen en op een laag vuur in hete olie ongeveer 8 minuten bakken. De gefrituurde kroketten op een papieren handdoek leggen.
Kruiden grondig spoelen, drogen, fijnhakken en mengen met de overige ingrediënten. Overbrengen naar een kom en serveren met de kroketten.
Wat u nog niet wist over dit recept Groenteburgers
Groenteballetjes zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een smakelijke en gezonde maaltijd. Deze balletjes zijn gemaakt van verse groenten, zoals wortel, courgette en broccoli, gemengd met kruiden en specerijen die een geweldige smaak geven. Je kunt ze serveren als hoofdgerecht of als snack bij dips. Groenteballetjes zijn geschikt voor vegetariërs en bovendien vol vitamines en vezels, wat geweldig is voor een gezonde voeding. De voorbereiding is eenvoudig en snel, ideaal voor dagelijks koken.