Glutenvrije, melkvrije en eivrije paaslam.

Als u op zoek bent naar een recept voor een glutenvrije paaslam voor 1 tot 2 personen, probeer dan een kleinere hoeveelheid deeg te bereiden in een kleine vorm volgens dit…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
50 g Jizerky (glutenvrije bloem)
50 g Mark and Spencer
1 eetlepel aardappelzetmeel (Solamyl)
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suiker
sap van 1/2 citroen
citroenschil van 1/2 citroen
100 ml water
1,5 eetlepel olie om de vorm in te vetten
Kookinstructies
Een kleine vorm voor een lammetje vetten we in met olie, strooien we met glutenvrije bloem en vullen we met beslag. We verwarmen de oven voor op 160 °C.
Eerst mengen we alle droge ingrediënten in een kom, daarna voegen we de vloeibare ingrediënten toe en mengen we alles goed tot een gladde massa.
We gieten het mengsel in de vorm, plaatsen het in de voorverwarmde oven en bakken het op 160 °C totdat het een roze kleur krijgt. Het gebakken lammetje laten we even afkoelen in de vorm, en dan storten we het voorzichtig.
Van twee kruidnagels maken we ogen en om de nek binden we een strik.
Wat u nog niet wist over dit recept Glutenvrije, melkvrije en eivrije paaslam.
Een glutenvrije, melkvrije en eivrije paaslam is een heerlijk dessert dat aanspreekt iedereen die deze ingrediënten vermijdt. Dit traditionele feestgerecht is gemaakt van alternatieve ingrediënten, zoals amandel- of kokosmeel en plantaardige melk. De bereiding is eenvoudig en snel, en toch behoudt het alle typische kenmerken van een paaslam. Het kan prachtig versierd worden en zal niet alleen de zoetekauwen blij maken, maar ook degenen die gezond eten. Geniet van de smaak van Pasen zonder bang te zijn voor allergieën en intoleranties!