Geroosterde forel in de oven

We maken vaak forel als avondeten of als verfrissende lunch. Het vlees is zowel in textuur als in smaak fijn, en daarom moeten we het niet bedekken met sterke kruiden.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 forel
20 g boter
1 eetlepel olie
2 uien
zout
karwij
bloem
Kookinstructies
Maak de forel goed schoon, zout hem en voeg ook karwijzaad binnenin toe. Bedek hem daarna met bloem.
Schil de ui en snijd deze in ringetjes. Sommige ringetjes doen we binnenin en de rest gebruiken we om de vis te bedekken.
Verhit boter in een pan, we kunnen ook een lepel olie toevoegen zodat de boter niet verbrandt.
Plaats de forel in een braadslee, strooi er dunne plakken boter over en bak ongecoverd 20-30 minuten (afhankelijk van de grootte van de forel), totdat het oppervlak een gouden kleur krijgt.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde forel in de oven
Geroosterde forel is een heerlijke en gezonde schotel die populair is onder visspecialisten. De bereiding is eenvoudig - je hoeft de forel alleen maar te zouten, te besprenkelen met olijfolie en kruiden toe te voegen, zoals tijm of rozemarijn. Het bakken in de oven garandeert dat de vis sappig en smaakvol blijft. Het wordt bij voorkeur geserveerd met gebakken aardappelen en seizoensgroenten. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam, vol omega-3 vetzuren die goed zijn voor de gezondheid van het hart.