Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 1

Geroosterde aardappelen zijn een gemakkelijke, maar onweerstaanbare delicatesse die iedereen zal plezieren die van knapperig en geurzaam voedsel houdt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

aardappelen
kruiden voor Amerikaanse aardappelen
zout
knoflookolie

Kookinstructies

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes in de lengte. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Besprenkel ze met olie en voeg kruiden toe.

Bak ze totdat ze zacht en goudbruin zijn, op een temperatuur van 180-200 °C gedurende ongeveer 45-50 minuten.

Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte aardappelen

Aardappelen uit de oven zijn een populair gerecht dat perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht kan worden geserveerd. De bereiding is eenvoudig; was de aardappelen grondig, snijd ze in stukken en breng op smaak met zout, peper en kruiden. Ze worden in de oven gebakken totdat ze een goudbruine kleur en een krokante korst krijgen. Deze heerlijke combinatie van een zachte binnenkant en een krokante schil zal elke fijnproever plezieren. Aardappelen uit de oven kunnen met verschillende sauzen of dips naar keuze worden geserveerd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (53 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: Groenten, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, glutenvrij, bijlagen, aardappel, gebraden, winterrecepten, vegetarisch, veganistisch, europese

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gepofte aardappelen.

Reactie toevoegen