Gegrilde zalm

Een van de beroemdste vissen is zalm, die zelfs smaakt voor mensen die normaal gesproken niet van vis houden. Grillen geeft het een geweldige smaak en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 filet zalm (of een grotere forel)
citroen
Grillmix
2 eetlepels zonnebloemgedroogde tomaten
8 grote teentjes knoflook
4 eetlepels gehakte peterselie
60 ml olijfolie
1 theelepel zout
Kookinstructies
We pellen de teentjes knoflook en mengen ze samen met gedroogde tomaten, peterselie, olijfolie en zout in de blender. We laten het mengsel een nacht in de koelkast rusten.
De zalm snijden we de volgende dag langs de lengte in, maar we snijden de huid niet door.
In de snede stoppen we ongeveer de helft van het grillmengsel, op de porties leggen we een schijfje citroen en laten het even rusten.
We grillen de vis met een deksel, ofwel op een ingevette grillrooster, met de huid naar beneden. Na ongeveer 10-15 minuten bestrijken we het met de rest van het grillmengsel en gaan door met grillen totdat het vlees begint uit elkaar te vallen onder een vork.
Een tweede optie is om een cederhouten plankje twee uur in water te laten weken en de vis daarop te grillen. Tijdens het grillen onder het deksel ontstaat er een aangename geur, de vis krijgt een delicate smaak en glijdt bovendien niet tussen de roosters van de grill.
We serveren met groene bonen met noten, of asperges met noten en aardappelkoekjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Gegrilde zalm
Gegrilde zalm is een heerlijke en gezonde maaltijd die steeds populairder wordt. Het is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamines, wat het een geweldige keuze maakt voor een gezonde voeding. Het bereiden van zalm op de grill geeft een unieke rokerige smaak en een krokante korst, terwijl het binnenste sappig en mals blijft. Het kan worden geserveerd met verse groenten, kruiden of citroen, wat de natuurlijke smaak benadrukt. Gegrilde zalm is de ideale keuze voor een zomerse barbecue of als een snelle en voedzame lunch.