Crinckles
Geweldige koekjes van cacaodeeg op smaak gebracht met speculaaskruiden, die we voor het bakken in poedersuiker rollen. Tijdens het bakken spreiden ze zich uit en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 eieren
120 g kristalsuiker
1 theelepel vanillesuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
120 g bloem
50 g cacao
30 g gemalen of gehakte amandelen
50 g zachte boter
1 zakje bakpoeder
geraspte schil van 1 sinaasappel
Kookinstructies
Van de ingrediënten maken we een deeg dat erg plakkerig zal zijn, en daarna laten we het minimaal 3 uur in de koelkast staan.
Na het uit de koelkast halen scheppen we met een lepel stukjes deeg en vormen we er kleine balletjes van die we in suiker wentelen.
Deze omhulde balletjes verplaatsen we naar een bakplaat met voldoende afstand, omdat ze aanzienlijk zullen uitzetten.
We bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C gedurende 12 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Crinckles
Crinkles zijn populaire gebakken koekjes die worden gekenmerkt door hun krokante textuur en het kenmerkende gebarsten oppervlak. Ze worden vaak bereid met cacao en suiker, wat ze een zoete, chocoladesmaak geeft. Tijdens het bakken rijst het deeg, en wanneer het vervolgens afkoelt, krimpen de koekjes en ontstaan de typische barsten. Crinkles zijn ideaal voor feesten en als zoete traktatie bij de afternoon tea. Hun bereiding is eenvoudig en snel, wat ze een geweldig dessert maakt voor iedereen.
Tomas Rohlena