Thuis donkere en lichte kerstchocolade

Thuis donkere en lichte kerstchocolade
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 2

Kerstchocolade die thuis is bereid, is een aangename variatie die uw feestdagen een persoonlijke touch geeft. U kunt de chocolade als zodanig serveren, of deze vullen met noten of…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Witte chocolade
250 g verharde 100% vet (Omega, Iva)
150 g poedersuiker
100 g gedroogde room
60 g geraspte kokos
1 pakje rumaroma suiker
1/2 pakje vanille suiker

Donkere chocolade
250 g verharde 100% vet
150 g poedersuiker
100 g cacao
1 chocoladepudding (poeder)

Kookinstructies

In een waterbad smelten we de vet. Vervolgens voegen we poedersuiker, gedroogde room, geraspte kokos en beide soorten suiker toe.

We mengen het mengsel en gieten het onmiddellijk in de voorbereide vormen. Deze plaatsen we vervolgens enkele minuten in de vriezer en storten ze daarna om.

Donkere chocolade: We smelten het vet in een waterbad, voegen dan suiker, cacao en cacaopoeder toe en mengen alles goed. We gieten het in de vormpjes en gaan verder op dezelfde manier als bij de witte chocolade.

Na het uit de vormpjes halen, bewaren we het op een koele plek.

Wat u nog niet wist over dit recept Thuis donkere en lichte kerstchocolade

Zelfgemaakte donkere en lichte kerstchocolade is een heerlijke traktatie die elke maaltijd een feestelijke sfeer geeft. Donkere chocolade biedt een rijke, intense smaak met een vleugje bitterheid, terwijl lichte chocolade een mildere zoetheid brengt, vaak verrijkt met melkachtige tonen. Beide varianten kunnen uitstekend worden aangevuld met noten, gedroogd fruit of specerijen zoals kaneel of kruidnagel. Het maken van chocolade thuis stelt je in staat om persoonlijke aanpassingen en creativiteit toe te voegen, wat het een ideaal cadeau maakt voor vrienden en familie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (36 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Zoetwaren
Tag: Pasen, snoep, koken, vakantie / zondag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, zoet, kinderfeestje, zelfgemaakte chocolade, valentijnsdag

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Thuis donkere en lichte kerstchocolade.

Reactie toevoegen