Courgette-omelet
Een geweldige ei-omelet is licht en sappig. Probeer het te maken volgens onze instructies. De belangrijkste ingrediënten zijn gestoofde jonge courgette, die wordt overgoten…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 jonge courgettes (500 g)
6 eieren
60 g gekookte ham
30 g Parmezaanse kaas
10 g verse basilicum
100 ml melk
3 eetlepels olijfolie
zout naar smaak
Kookinstructies
Gewassen courgettes snijden we in grove stukken. In een antiaanbakpan verhitten we olie en stoven we ze op laag vuur tot ze zacht zijn.
We raspen Parmezaanse kaas. De ham snijden we in kleine blokjes. De basilicumblaadjes scheuren we in kleinere stukken.
In een kom kloppen we de eieren, daarna voegen we de Parmezaanse kaas, ham, basilicum, melk en zout naar smaak toe.
We gieten het eimengsel in de pan met de zachte courgettes. We bedekken het met een deksel en laten de omelet op een laag vuur opstijven.
We draaien de omelet om met een bord en laten hem kort aan de andere kant opstijven. Direct serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgette-omelet
Courgetteomelet is een heerlijke en gezonde schotel die eenvoudig te bereiden is. De belangrijkste ingrediënten zijn verse courgette, eieren en kruiden naar smaak. Courgetteomelet is een ideale keuze voor ontbijt of een lichte avondmaaltijd. Je kunt het verrijken met kaas, kruiden of andere groenten, wat de smaak van het gerecht versterkt. Bovendien is het laag in calorieën en zit het boordevol voedingsstoffen, wat het tot een geweldige keuze maakt voor een gezond dieet. Het is ook een uitstekende manier om overtollige courgettes uit de tuin te gebruiken.
Tomas Rohlena