Chocolade muffins
Wat faalt nooit, maar verrast aangenaam? Muffins. Ja, dat zijn ze. Laten we eraan beginnen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk eivrij
1/2 theelepel zout
1/2 kopje suiker - kristalsuiker
1 pakje bakpoeder
2 stuks vanillesuiker
1/2 kopje olie
2 kopjes meel - halfgrof
150 g chocolade
2 stuks vanillesuiker
1 kopje halfvolle melk
vet of papieren cupcakevormpjes
meel of papieren cupcakevormpjes
1 pakje vanillepudding (poeder)
Kookinstructies
We kopen alle ingrediënten en papieren muffinvormpjes. (of muffinvormen)
We verwarmen de oven voor op 180°C. We halen de muffinton en leggen er papieren bakvormpjes in. Op een snijplank snijden we de chocolade in kleine stukjes en zetten dit opzij.
In een kom doen we de bloem, vanillesuiker, bakpoeder, zout, kristalsuiker en puddingpoeder. We breken een ei. We voegen melk en olie toe.
We voegen de gesneden chocolade toe en mengen alles met de hand of met een mixer.
Met een opscheplepel en lepel doen we het mengsel in de papieren vormpjes. (of in de muffinvorm) We vullen de vormpjes ongeveer tot de helft.
We plaatsen ze 20 minuten in de oven. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Chocolade muffins
Chocolademuffins zijn zoete gebakjes die over de hele wereld populair zijn. Deze heerlijkheden hebben een fijne structuur en een rijke chocoladesmaak. Ze worden het vaakst bereid met bloem, suiker, eieren, boter en kwalitatieve bittere of melkchocolade. Soms wordt er ook cacao aan het beslag toegevoegd voor een intensievere chocolade-ervaring. Ze zijn ideaal als snack bij thee of koffie, en dankzij hun eenvoud zijn ze populair bij zowel thuisbakkers als professionele bakkers. Vaak worden ze aangevuld met fruit of noten, wat een extra dimensie aan de smaak toevoegt.