Bloemkoolrisotto

Bloemkoolrisotto
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Snijd de bloemkool in kleine stukjes en mix ze geleidelijk tot je een structuur krijgt die op rijst of couscous lijkt. Bak gezouten eieren in de pan en zet ze daarna van het vuur...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kleine bloemkool
1 theelepel olie
2-3 eieren
snufje zout
olie om in te bakken
1/2 kleine fijngehakte ui
1/2 kopje bevroren erwten en wortelen (kan vervangen worden door verse)
2 teentjes geperste knoflook
5 lente-uitjes
3 theelepels sojasaus
1 theelepel teriyakisaus

Kookinstructies

Verdeel de bloemkool in kleine stukjes. Mix ze vervolgens geleidelijk totdat je een consistentie bereikt die lijkt op rijst of couscous.

Bak de eieren in een pan met zout en haal ze daarna van het vuur.

Meng in een wok de olie met ui, lente-ui, erwten, wortelen en knoflook.

Bak ongeveer 3 minuten, totdat alle ingrediënten zacht zijn. Als je verse wortel gebruikt, snijd deze dan in kleine blokjes en begin ermee voordat je de andere ingrediënten toevoegt.

Voeg de bloemkoolrijst aan de groenten toe.

Sprenkel sojasaus en teriyakisaus over het mengsel en laat het bakken terwijl je af en toe roert.

Roer ongeveer 10 minuten tot de bloemkool een knapperige textuur aan de buitenkant heeft en van binnen zacht is.

Meng de gekookte eieren door het mengsel.

Wat u nog niet wist over dit recept Bloemkoolrisotto

Bloemkoolrisotto is een heerlijke en gezonde vegetarische maaltijd die de fijne smaak van bloemkool combineert met de romige textuur van rijst. De voorbereiding is eenvoudig - eerst worden uien en knoflook gebakken, daarna worden rijst en bloemkool toegevoegd. Alles wordt langzaam gekookt in bouillon totdat de rijst zacht is en een rijke smaak heeft gekregen. Ten slotte wordt er Parmezaanse kaas of een andere kaas toegevoegd voor extra romigheid. Deze risotto is ideaal als hoofdgerecht of lichte avondmaaltijd waar het hele gezin van zal genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (33 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: Groenten, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, vleesloze maaltijden, frituren, herfst, groentegerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bloemkoolrisotto.

Reactie toevoegen