Abrikozen taart met kruimels

De voorbereiding van een fijne en luchtige abrikozencake is eenvoudig en snel. Het soort fruit kunnen we aanpassen aan onze voorkeuren of de huidige smaak, maar geurige...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
300 g patentbloem
180 g kristalsuiker
250 ml melk
4 eetlepels olie
1 bakpoeder
2 eieren
Fruit
300-400 g abrikozen
Kruimeldeeg
40-50 g kristalsuiker
80 g bloem
50 g boter
Verder hebben we nodig
boter (om de bakplaat in te vetten)
bloem (om de bakplaat te bestuiven)
Kookinstructies
Meng de eieren, melk, olie en suiker grondig in een grotere schaal.
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder.
Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en roer totdat het deeg samenkomt. Het moet een vloeibare consistentie hebben.
Giet het deeg op een bakplaat die we eerder met vet hebben ingevet en met bloem hebben bestrooid, of spreid het gelijkmatig uit zodat de laag overal gelijkmatig is.
Snijd de gewassen en ontpitte abrikozen in vieren en verdeel ze over het deeg.
Bereid de kruimels door de zachte boter in blokjes te snijden en met de handen te mengen met de bloem en suiker.
Strooi de gemaakte kruimels over het deeg en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 20 minuten.
Wanneer het is afgekoeld, kunnen we het met suiker bestrooien.
Wat u nog niet wist over dit recept Abrikozen taart met kruimels
Abrikozentaart met kruimels is een geliefde lekkernij die de zoetheid van sappige abrikozen combineert met knapperige kruimels. Het taartdeeg is zacht en fijn, ideaal aangevuld met de verfrissende smaak van abrikozen, die het een opvallende oranje kleur geven. De kruimels van boter, bloem en suiker creëren een heerlijke krokante laag op de oppervlakte, die geweldig contrasteert met het zachte deeg. Deze taart is een uitstekende keuze voor familiefeesten of als dessert bij de afternoon tea.