Aardappelpuree kroketten met gefruite ui en kaas

Lente-uitjes snijden we in kleine stukjes en mengen ze samen met de andere ingrediënten door de aardappelpuree. Alles goed doorroeren en 5-10 minuten laten staan...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ongeveer 300 g aardappelpuré
1 grotere ei
een handvol gedroogde gebakken uien
lente-ui
4-5 eetlepels patentbloem (afhankelijk van de dikte van de puré)
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (niet verplicht)
---
breadcrumb
harde kaas in zijn geheel
olie om in te fryen
Kookinstructies
Lente-ui snijden we in kleine stukjes en mengen het met de andere ingrediënten in de aardappelpuree. Alles goed mengen en 5-10 minuten laten rusten. Als het mengsel te dun is, voegen we 1-2 eetlepels paneermeel toe.
Kaas snijden we in kleinere blokjes. We nemen wat mengsel in onze handpalm en wikkelen de kaas erin. De kroketten paneren we in paneermeel en bakken ze goudbruin in heet olie. We kunnen ze serveren als bijgerecht of apart met een lekkere dip.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelpuree kroketten met gefruite ui en kaas
Aardappelpuree-kroketten met gebakken ui en kaas zijn een heerlijk en bijzonder gerecht dat elke aardappelliefhebber zal plezieren. Deze krokante ballen van zachte aardappelpuree zijn verrijkt met stukjes gebakken ui, die het gerecht een rijke en zoete smaak geven. De toegevoegde kaas binnenin de kroket smelt en creëert een heerlijke sappigheid. U kunt ze serveren als bijgerecht of als zelfstandig gerecht, bij voorkeur met een saus naar keuze. Dit recept is een geweldige manier om overgebleven aardappelpuree te gebruiken en iets bijzonders op tafel te brengen.