Lichte tomatensalade
Tomaten zijn zeer gezond. We kunnen ze koud eten of gaar bereid.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
dressing 2 eetlepels olie - olijfolie
1 theelepel volvette mosterd
1 theelepel suiker
snufje peper
snufje zout
2 eetlepels wijnazijn
2 stuks keukenui
2 stuks grote, mooie tomaten
Kookinstructies
Laten we een lichte tomatensalade maken, het is erg lekker.
Op de markt of in de winkel kiezen we mooie tomaten, die we thuis grondig wassen en in kleine stukjes snijden.
We nemen een hakker en hakken de ui een beetje fijn of snijden deze met de hand. Beide ingrediënten mengen we.
In een kom bereiden we de dressing. Tot slot voegen we zout, peper en eventueel suiker naar smaak toe.
We gieten de dressing over de tomaten met ui en serveren het als een lichte avondmaaltijd met brood, of als salade bij de hoofdmaaltijd.
Wat u nog niet wist over dit recept Lichte tomatensalade
Een lichte tomatensalade is een verfrissende en gezonde keuze voor liefhebbers van eenvoudige smaken. De belangrijkste ingrediënten zijn verse en sappige tomaten, die in plakjes of stukjes worden gesneden. Meestal wordt er fijngehakte rode ui aan toegevoegd voor een lichte pittige toets. De salade wordt op smaak gebracht met fijngehakte basilicum, die een aromatische geur toevoegt. Een belangrijke component is ook olijfolie, die door het mengen met de andere ingrediënten een rijke smaak creëert. Ten slotte wordt de salade licht gezouten en gepeperd naar smaak. Het is ideaal als bijgerecht of lichte voorgerecht.