Kipfilet met kaassaus
In hete olie bak je snel fijngehakte ui goudbruin. Voeg daarna het in blokjes gesneden vlees toe, breng op smaak met zout en peper; ik gebruik persoonlijk graag…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 stuks kipfilet
1 ui (klein)
2-3 eetlepels olie
1-2 teentjes knoflook
1/2 bouillon
1 zure room
4 stuks smeerkaas (hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn)
100 g champignons
zout
peper
Kookinstructies
In verwarmde olie bakken we snel de fijngehakte ui goudbruin. We voegen het in blokjes gesneden vlees toe, voegen zout en peper toe, ik hou ook van gyroskruiden, en alles wordt gebakken.
We gieten er water bij, mengen de bouillonblokjes en de geperste knoflook erdoor. We dekken af met een deksel en laten het sudderen.
We mengen de in blokjes gesneden, geschilde champignons en kazen erdoor.
Ten slotte voegen we zure room toe en koken we het een tijdje. Indien nodig, op smaak brengen met zout. We kunnen serveren met aardappelen, pasta of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilet met kaassaus
Kipfilet met kaassaus is een populair gerecht dat de sappigheid van kipvlees combineert met de romige smaak van kaas. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en is ideaal voor familiediners. De saus, gemaakt van gesmolten kaas, room en specerijen, geeft het vlees een heerlijke, rijke smaak. Het wordt vaak geserveerd met pasta of groenten, waardoor het een uitgebalanceerde maaltijd vormt. Kipfilet met kaassaus zal zowel kipliefhebbers als kaasliefhebbers blij maken.
Tomas Rohlena