Hummus van rode linzen

Hummus van rode linzen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Spoel de linzen af, voeg drie kopjes water toe en kook tot ze zacht zijn. Laat ze daarna afkoelen. Meng de linzen, geperste teentjes knoflook, tahin en olijfolie.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1,5 kopje rode linzen
0,5 kopje sesamasta tahini
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
sap van 1 - 2 citroenen (naar smaak)
komijn
zout en peper
(kopje = 200 ml)

Kookinstructies

Spoel de linzen af, voeg drie kopjes water toe en kook ze totdat ze zacht zijn. Laat ze daarna afkoelen.

Doe de linzen, geperste knoflook, tahini en olijfolie in de foodprocessor en mix alles. Breng op smaak met citroensap, komijn, zout en peper. Serveer met brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Hummus van rode linzen

Hummus van rode linzen is een geweldige alternatieve voor traditionele hummus. Deze smakelijke dip wordt bereid met gekookte rode linzen, tahini, knoflook en citroensap. Door de rode linzen heeft het een romige textuur en een aangename, lichtzoete smaak. Het is rijk aan eiwitten en vezels, wat het een voedzame snack of voorgerecht maakt. Je kunt het serveren met verse groenten, pitabrood of als onderdeel van andere gerechten. Hummus van rode linzen is niet alleen gezond, maar ook snel en eenvoudig te maken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (31 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Spread
Tag: peulvruchten, koken, gewone dag, eenvoudig, voor beginners, gezond, vegetarisch, verspreidt zich, lens

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Hummus van rode linzen.

Reactie toevoegen