Glutenvrije fruitige gegaarde dumplings

Glutenvrije fruitige gegaarde dumplings
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een pan verwarmen we melk met boter en zout. Daarna voegen we bloem toe en roeren totdat er een stevig deeg ontstaat. We laten het goed koken en laten het afkoelen. Zodra het is afgekoeld...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

400 g BL bloem
1 EL vanillepuddingpoeder
0,5 l melk
100 g boter
snufje zout
1 heel ei

Kookinstructies

In een pan verwarmen we melk, boter en zout totdat het kookt. Vervolgens voegen we de bloem toe en roeren totdat er een dikke deeg ontstaat. We bakken het goed door en laten het afkoelen.

Aan het afgekoelde mengsel voegen we eieren toe met behulp van een elektrische mixer. Het deeg verplaatsen we dan naar een siliconenmat en kneden we grondig met de handen. Werken met het deeg is geweldig, het plakt niet en heeft een fijne, elastische structuur.

Van het gebakken deeg nemen we met een lepel stukjes, die we iets met de handen bewerken, platdrukken en goed de aardbei verbergen. Het is belangrijk dat er geen openingen of scheuren op de knoedel blijven, die ervoor kunnen zorgen dat er water binnenkomt. Ten slotte vormen we de knoedel nog zachtjes in de handen, zoals wanneer we een sneeuwbal maken.

We plaatsen de knoedels in het kokende water, roeren ze om te voorkomen dat ze aan de bodem plakken. We koken ze 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte. Wanneer ze boven komen drijven, koken we ze nog ongeveer een minuut.

Bij de knoedels hou ik van dikke slagroom met een lepel poedersuiker, waaraan ik op het einde zure room toevoeg. Ook voeg ik geraspte kwark en gesmolten boter toe. En broodkruimels in boter zijn ook een geweldige lekkernij.

Wat u nog niet wist over dit recept Glutenvrije fruitige gegaarde dumplings

Glutenvrije fruit gegaarde dumplings zijn een heerlijke dessert die niet alleen coeliakiepatiënten, maar ook alle liefhebbers van zoete gerechten zal plezieren. Deze dumplings worden bereid met glutenvrij meel, waardoor ze zacht en luchtig zijn. Gevuld met vers fruit, zoals aardbeien of abrikozen, bieden ze een perfecte combinatie van smaken. Geserveerd met een topping van gemalen maanzaad of suiker en overgoten met kwark, worden ze een populaire keuze voor de zondagse lunch of speciale gelegenheden. Geniet van deze glutenvrije delicatesse en ontdek nieuwe mogelijkheden van de traditionele Tsjechische keuken!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Voor kinderen
Tag: fruit, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, glutenvrij, zoet, dieet recepten, zoete gerechten, aardbeien

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Glutenvrije fruitige gegaarde dumplings.

Reactie toevoegen