Geweldige gevulde tomaten
Geweldig, gezond voorgerecht. Dat is waar het hier om draait.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 stuks blikken sardines
4 stuks grote tomaten
2 stuks bekers roomkaas
ijsbergsla
zout
1 theelepel mayonaise
gemalen zwarte peper naar smaak
Kookinstructies
We eten en voelen ons goed. Tomaten zijn erg gezond.
We gaan ze halen op de markt of in de tuin en gaan aan de slag.
We snijden de bovenkappen van de gewassen tomaten af. We nemen een theelepel en scheppen voorzichtig de binnenkant eruit.
Op een snijplank snijden we de sardines en doen ze in een kom, samen met de uitgeholde binnenkant van de tomaten. We voegen de geperste knoflook, verse kaas en mayonaise toe.
We kruiden met peper, zout en mengen alle ingrediënten.
We bedekken het mengsel met plasticfolie en zetten het in de koelkast. Net voordat we het serveren, vullen we de tomaten met het mengsel en doen we de afgehakte bovenkant erop.
We kunnen het serveren met brood, stokbrood of baguette.
We serveren het op ijsbergsla of op een klein bordje. Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Geweldige gevulde tomaten
Heerlijke gevulde tomaten zijn een smakelijk gerecht dat niet alleen het oog, maar ook de smaakpapillen verwent. Sappige tomaten gevuld met een mengsel van gehakt, kruiden en kaas creëren een harmonie van smaken die op de tong smelt. Ze zijn gemakkelijk te bereiden – snijd de toppen van de tomaten, hol ze uit en vul ze met de geurige vulling. Bak ze goudbruin en geniet van dit eenvoudige, maar zeer lekkere gerecht. Serveer ze als voorgerecht, lichte lunch of diner. De variabiliteit van het recept maakt het ook mogelijk om verschillende ingrediënten naar eigen smaak toe te voegen.