Geroosterde zalm met groenten

Zalm aan beide zijden zouten, peperen en bestrooien met tijm. De gewassen courgette in plakken snijden, de prei ook in plakken snijden en de cherrytomaatjes...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 zalmfilets met huid (elk ongeveer 150 g)
8 dunne schijfjes citroen
1 lente-ui
2 teentjes knoflook
zeezout
gemalen zwarte peper
olijfolie
1/2 prei
4 takjes rozemarijn
gedroogde tijm
1 rode ui
1/2 courgette
8 cherrytomaatjes
Kookinstructies
Porties zalm zout en peper en bestrooi aan beide zijden met tijm.
Was de courgette en snijd deze in plakjes, snijd de prei ook in plakjes, halveer de tomaten en snijd de knoflook en ui in parten.
Bereid vier stukken aluminiumfolie voor. Leg op elk stuk een stukje zalm, voeg een takje rozemarijn, een halve knoflook, twee partjes ui, twee helften tomaat, twee plakjes courgette, twee plakjes citroen toe en besprenkel met olijfolie. Vouw het dan dicht en leg het op een bakplaat of in een ovenschaal.
Zet eerst de oven aan op 210 °C en plaats daarna de pakketjes erin, die ongeveer 20-25 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de filets.
Ik serveerde het met gebakken aardappelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde zalm met groenten
Geroosterde zalm met groenten is een heerlijk en gezond gerecht dat elke visliefhebber zal plezieren. Zalm, rijk aan omega-3 vetzuren, wordt samen met verse groenten zoals broccoli, wortelen en paprika gebakken. Dit gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en biedt een geweldige combinatie van eiwitten en vitamines. Het wordt meestal geserveerd met kruidenolie of citroen, wat het gerecht een verfrissende smaak geeft. Een ideale keuze voor een snelle en tegelijkertijd gezonde lunch of diner.