Gefrituurde bloemkool in pittig beslag

Gefrituurde bloemkool in pittig beslag
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Bloemkoolroosjes koken we even in gezouten water en duiken ze daarna in koud water. Bij de eieren voegen we karwijzaad toe en voegen zout toe. Vervolgens voegen we sumak toe en kruiden met peper.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

350 g bloemkool
2 eieren
een beetje melk
3 eetlepels bloem
1,25 theelepel zout
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel sumak
paneermeel naar behoefte (niet noodzakelijk)
plantaardige olie om te frituren

Kookinstructies

Koolbloemen koken we even in gezouten water en koelen ze daarna in ijswater.

Bij de eieren voegen we komijn en zout toe. Daarna voegen we sumak toe en peper. We voegen bloem en een kleine hoeveelheid melk toe (de melk voorzichtig toevoegen, zodat het beslag dikker blijft) en mengen alles goed door elkaar.

We dompelen de koolbloemen in het beslag, en als we te veel melk hebben gebruikt, voegen we paneermeel toe, waarin we de koolbloemen dan opnieuw paneren.

We bakken de koolbloemen in een diepe laag olie. Serveer met frietjes en een komkommerdip.

Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde bloemkool in pittig beslag

Gefrituurde bloemkool in pikante beslag is een heerlijk gerecht dat zowel groentenliefhebbers als fans van smakelijke knapperige gerechten zal aanspreken. De bloemkool is omhuld met een beslag waaraan specerijen zijn toegevoegd, die het een pittige tint geven. Na het bakken krijgt het een gouden kleur en een knapperige textuur, terwijl het van binnen zacht en sappig blijft. Dit gerecht is uitstekend als smakelijke bijgerecht of als heerlijke snack tijdens een bijeenkomst met vrienden. Serveer het met een yoghurtdip of knoflookdip en het wordt een favoriet onderdeel van elke tafel.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Vegetarisch
Tag: Groenten, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, goedkoop, eenvoudig, voor beginners, vleesloze maaltijden, frituren, herfst, groentegerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gefrituurde bloemkool in pittig beslag.

Reactie toevoegen