Gefrituurde bloemkool in pittig beslag
Bloemkoolroosjes koken we even in gezouten water en duiken ze daarna in koud water. Bij de eieren voegen we karwijzaad toe en voegen zout toe. Vervolgens voegen we sumak toe en kruiden met peper.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
350 g bloemkool
2 eieren
een beetje melk
3 eetlepels bloem
1,25 theelepel zout
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel sumak
paneermeel naar behoefte (niet noodzakelijk)
plantaardige olie om te frituren
Kookinstructies
Koolbloemen koken we even in gezouten water en koelen ze daarna in ijswater.
Bij de eieren voegen we komijn en zout toe. Daarna voegen we sumak toe en peper. We voegen bloem en een kleine hoeveelheid melk toe (de melk voorzichtig toevoegen, zodat het beslag dikker blijft) en mengen alles goed door elkaar.
We dompelen de koolbloemen in het beslag, en als we te veel melk hebben gebruikt, voegen we paneermeel toe, waarin we de koolbloemen dan opnieuw paneren.
We bakken de koolbloemen in een diepe laag olie. Serveer met frietjes en een komkommerdip.
Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde bloemkool in pittig beslag
Gefrituurde bloemkool in pikante beslag is een heerlijk gerecht dat zowel groentenliefhebbers als fans van smakelijke knapperige gerechten zal aanspreken. De bloemkool is omhuld met een beslag waaraan specerijen zijn toegevoegd, die het een pittige tint geven. Na het bakken krijgt het een gouden kleur en een knapperige textuur, terwijl het van binnen zacht en sappig blijft. Dit gerecht is uitstekend als smakelijke bijgerecht of als heerlijke snack tijdens een bijeenkomst met vrienden. Serveer het met een yoghurtdip of knoflookdip en het wordt een favoriet onderdeel van elke tafel.
Tomas Rohlena