Courgette-aardappelrosti

We schillen de aardappelen en raspen ze op een fijne rasp. De courgette schillen we ook, verwijderen de zaadjes en raspen hem op een grove rasp. Daarna voegen we havermout toe,…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 grote courgette
3-4 middelgrote aardappelen
3 eieren
3/4 kop havermout
1/2 kop bloem
knoflook, majoraan, zout, peper naar smaak
vet om in te bakken
Kookinstructies
We schillen de aardappelen en raspen ze fijn. We schillen de courgette, verwijderen de zaden en raspen deze grof. We voegen havermout, bloem en een theelepel zout toe. We mengen alles goed en laten het mengsel minstens een uur rusten, zodat de vlokken vocht absorberen.
We verwijderen overtollige vloeistof uit het beslag, idealiter met een zeef. Vervolgens voegen we het ei, geperste knoflook, oregano en smaak toe met zout en peper. We mengen grondig.
In een pan verhitten we vet. Met een lepel scheppen we stukjes beslag en leggen deze in het hete vet in de vorm van hogere bollen, vergelijkbaar met hamburgers, en bakken ze langzaam aan beide kanten goudbruin.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgette-aardappelrosti
Courgette-aardappel pannenkoekjes zijn een heerlijke en gezonde maaltijd die uw smaakpapillen zal verrassen. De combinatie van geraspte courgette en aardappelen zorgt voor een fijne, smeuïge textuur die perfect is voor een verfrissing tijdens de maaltijd. Gebakken in de pan tot ze goudbruin zijn, zijn deze koekjes geweldig als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht. De smaak kan worden verrijkt met kruiden en specerijen naar eigen smaak. Serveer ze warm met een yoghurtdip of salade voor een smakelijke en voedzame ervaring. Courgette-aardappel pannenkoekjes zijn een ideale keuze voor vegetarische voeding en smaken ook geweldig voor kinderen!