Bleksellerisla

Bleksellerisla
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

U kunt zich verwonderen, maar selderij kan echt heerlijk zijn. Je kunt er frietjes, schnitzels of bijvoorbeeld een uitstekende salade van maken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 klein potje geraspte gesteriliseerde selderij
1 blik maïs
200 g ham
1 mayonaise of tartaar saus (250 ml)
1 blik ananas
prei
150 g harde kaas

Kookinstructies

We snijden de ham in kleine stukjes, raspen de kaas en snijden de prei in ringen. We laten de vloeistof uit de blikken en de selderij uitlekken.

Eerst doen we de maïs, ananas, ham, prei, selderij en kaas in een kom. Vervolgens voegen we mayonaise toe en mengen we alles grondig door elkaar.

We laten het een nacht rusten. Daarna mengen we alles nog eens door elkaar en serveren.

We voegen geen andere kruiden aan de salade toe, hij is heerlijk op zichzelf.

Wat u nog niet wist over dit recept Bleksellerisla

Selderijsalade is een verfrissende bijgerecht dat perfect past bij verschillende gerechten. De belangrijkste ingrediënt is rauwe selderij, die fijn wordt geraspt of in dunne plakjes wordt gesneden. De salade wordt vaak op smaak gebracht met mayonaise, yoghurt of azijn, wat het een geweldige smaak geeft. Je kunt ook appels, wortelen of noten toevoegen, wat de salade interessante texturen en smaken geeft. Selderijsalade is niet alleen lekker, maar ook voedzaam, rijk aan vitaminen en vezels, wat het een geweldige keuze maakt voor een gezonde voeding.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (106 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Salade
Tag: Groenten, fruit, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, groente, binnen 30 minuten, slowaaks, herfst, winterrecepten, salades

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bleksellerisla.

Reactie toevoegen