Bierkaasballetjes

Bierkaasballetjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We snijden het broodje in kleinere stukjes en voegen melk toe. We laten het even weken. Vervolgens knijpen we het voorzichtig uit en voegen het toe aan het gehakt. Daarna voegen we een ei toe aan het vlees.…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gehakt
1 broodje
een beetje melk
1 ei
1 kleinere ui
2-3 teentjes knoflook
zout
peper
1 pakje kaas
paneermeel om te paneren
olie om te frituren
ongeveer 100 - 150 ml lichte bier

Kookinstructies

We snijden het brood in kleine stukjes en weken het in melk. Laat het een tijdje trekken. Daarna knijpen we het lichtjes uit en mengen het door het vlees. Bij het vlees voegen we een ei, fijngehakte ui, geperste knoflook, zout en peper toe. Tot slot mengen we de in kleine blokjes gesneden kaas door het mengsel. Alles goed door elkaar mengen en een uur in de koelkast laten rusten.

Eerst maken we onze handen vochtig en vormen we de hamburgers, die we vervolgens in de paneermeel wikkelen. We bakken ze in hete olie. Daarna gieten we het meeste olie uit de pan en gieten we het bier over de hamburgers. We dekken de pan af en laten het op laag vuur 2-3 minuten stoven, daarna draaien we de hamburgers om en stoven ze ook aan de andere kant. Zodra het meeste bier is verdampt, is het klaar.

Wat u nog niet wist over dit recept Bierkaasballetjes

De kaasballetjes met bier zijn een heerlijke schotel die traditionele Tsjechische smaken verbindt met een beetje innovatie. Deze balletjes zijn gemaakt van tvarůžky, dat zijn specifieke Tsjechische kazen met een sterke geur en smaak. Gefrituurd tot een goudbruin korstje, geserveerd met bijvoorbeeld aardappelpuree of salade, zullen ze niet alleen kaaskenners aanspreken. Het toevoegen van bier aan het beslag geeft de balletjes een unieke flair en drinkbaarheid. Dit gerecht is een ideale keuze voor de feesttafel of als uitstekende snack voor feesten met vrienden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (34 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gehakt
Tag: gehakt, gehaktballetjes, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, frituren, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bierkaasballetjes.

Reactie toevoegen