Aardappelsalade met radijsjes, kappertjes en ei-dressing

Aardappelsalades bestaan in verschillende varianten en smaken. Dit recept biedt je inspiratie voor een verfrissende versie die ideaal is voor de zomer. Voeg bij de gekookte aardappelen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g saladeaardappelen
1 bosje radijsjes
1-2 eetlepels kappertjes
3 lente-uitjes met het loof
zout
Dressing
4 eieren hardgekookt
1 eetlepel mosterd
100 ml augurkenvocht
2 eetlepels olie (koolzaad- of zonnebloemolie)
zout
Kookinstructies
Kook de aardappelen in hun schil, laat ze vervolgens afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine blokjes die we licht zout. Snijd de radijsjes en lente-uitjes fijn.
Bereid de dressing door de fijngehakte gekookte eieren in een hoge kom te doen. Voeg mosterd, augurkenvocht en een snufje zout toe. Mix alle ingrediënten met een staafmixer en giet geleidelijk de olie erbij tijdens het mixen, totdat een gladde romige consistentie ontstaat.
Meng in een kom de aardappelen met de radijsjes en lente-ui met de dressing en voeg tenslotte voorzichtig de kappertjes toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelsalade met radijsjes, kappertjes en ei-dressing
Aardappelsalade met radijsjes, kappertjes en eiersaus is een frisse en smakelijke schotel die elke groenteliefhebber zal plezieren. De combinatie van zachte aardappelen met knapperige radijsjes en zoute kappertjes geeft de salade een unieke textuur en smaak. De eiersaus voegt romigheid en rijkdom toe, waardoor de ervaring van dit gerecht wordt versterkt. Het is ideaal als bijgerecht bij gegrild vlees of als zelfstandig gerecht voor zomerse picknicks. Deze salade is niet alleen verrukkelijk, maar ook gezond en vol vitaminen.