Aardappelen op paprika
Geschilde aardappelen snijden we in blokjes en koken ze in gezouten water. Ondertussen fruiten we ui in boter, voegen gesneden worst toe en bakken totdat...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 grotere aardappelen
2 worstjes
1 grotere ui
2-3 augurken
2 hardgekookte eieren
1 eetlepel gemalen zoete paprika
1 room of zure room (hoe iemand het lekker vindt)
boter
2 eetlepels bloem
Kookinstructies
Afgeschrapte aardappelen snijden we in blokjes en koken ze in gezouten water. Ondertussen fruiten we de ui in boter, voegen de in blokjes gesneden worst toe en bakken totdat ze zacht zijn en hun sap hebben vrijgegeven. We bestrooien met paprikakruid en bloem en roeren door. We voegen de bouillon van de aardappelen toe en roeren goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Ten slotte mengen we de in blokjes gesneden augurken, eieren en aardappelen door en gieten we de room erbij. We laten het nog ongeveer 5 minuten sudderen en proeven indien nodig.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelen op paprika
Aardappelen met paprikasaus zijn een traditioneel gerecht dat afkomstig is uit de Tsjechische en Slowaakse keuken. Dit eenvoudige en smakelijke recept bestaat uit aardappelen die worden gekookt in een saus van paprika, ui en specerijen. Aardappelen met paprikasaus zijn populair vanwege hun vullendheid en de uitgesproken smaak die de zoete paprika geeft. Het gerecht is ideaal als hoofdgerecht, maar past ook uitstekend als bijgerecht. Het kan worden geserveerd met zure room of spek, wat de populariteit en variabiliteit in de thuiskeuken vergroot.
Tomas Rohlena