Tzatziki

Tzatziki
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Ruw raspen we de gewassen komkommer en persen we er zoveel mogelijk overtollig water uit.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1/2 stuks saladeg komkommer
1 theelepel olijfolie
1 bakje romige witte yoghurt
naar smaak 2 eetlepels gehakte dille
zout
1 eetlepel citroensap
2 teentjes knoflook

Kookinstructies

We hakken dille fijn en persen knoflook.

We mengen de komkommer met yoghurt, voegen olijfolie, citroensap, knoflook, dille toe en voegen zout naar smaak.

We zetten het in de koelkast en serveren het gekoeld. Het recept is voor 1 portie.

Wat u nog niet wist over dit recept Tzatziki

Tzatziki is een verfrissende Griekse dipsaus die vaak wordt geserveerd als voorgerecht of bijgerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn yoghurt, komkommers, knoflook, olijfolie, verse dille en citroensap. Deze combinatie creëert een zachte en romige smaak met een aangename vleug van zuurheid. Tzatziki is populair tijdens zomerse barbecues en past perfect bij vlees, pita-brood of groenten. Het is niet alleen lekker, maar ook een gezonde maaltijd, rijk aan probiotica en vitamines, wat het een geweldige keuze maakt voor elke liefhebber van gezond eten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Grieks, Vegetarisch, Toppings, Groente
Štítky: Griekse keuken, salade, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Tzatziki.

Reactie toevoegen