Rijstsalaat

Kook de rijst in gezouten water volgens de instructies en laat hem afkoelen. Doe de boontjes in het kokende water en kook ze ongeveer 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g rijst in droge staat
200 g groene boontjes
1 paprika
4 lente-uitjes
10 grote zwarte olijven
verse munt
bieslook
1 citroen
olijfolie
zout
versgemalen peper
Om te serveren
tonijn in olijfolie
Kookinstructies
Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen en laat deze daarna afkoelen.
Doe de sperziebonen in kokend water en kook ze ongeveer 3 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water, of koel ze eventueel met ijs.
Verwijder de zaden en ribbels van de paprika en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes en olijven in ringetjes. Voeg de gesneden bieslook toe. Snijd de sperziebonen doormidden of in de derde, afhankelijk van hun grootte.
Meng de rijst met de andere ingrediënten. Breng op smaak met citroensap (als je een chemisch ongewerkte citroen hebt, voeg ook de geraspte schil toe), olijfolie, zout en peper. Laat het mengsel ongeveer een uur staan, zodat de smaken kunnen versmelten.
Garneer het gerecht met gescheurde muntblaadjes, voeg tonijn toe en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Rijstsalaat
Rijstsalade is een smakelijke en voedzame maaltijd die wordt bereid op basis van gekookte rijst en verschillende verse ingrediënten. Het kan groenten bevatten, zoals paprika, komkommer of tomaten, en wordt vaak verrijkt met eiwitten, zoals kip of bonen. De salade wordt op smaak gebracht met olijfolie, citroensap en kruiden, wat een verfrissende smaak creëert. Deze salade is ideaal als lichte lunch of bijgerecht bij het hoofdgerecht en is een uitstekende keuze voor de zomermaanden.