Kruidenwijn

Alle ingrediënten behalve de wijn en de brandy doen we in een pan en verhitten we totdat de suiker is opgelost. Tot slot voegen we de wijn toe en gaan we door met verwarmen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 l rode wijn
100 ml brandy of cognac
100 ml water
8 schijfjes sinaasappel
8 dunne schijfjes citroen
8 kruidnagels
2 gedroogde steranijs
stukje hele kaneel
1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
snufje gedroogde gember
6 eetlepels suiker
Kookinstructies
Alle ingrediënten behalve de wijn en brandy doen we in een pan en verwarmen we totdat de suiker is opgelost. Daarna voegen we de wijn toe en verwarmen we verder totdat het mengsel heet is (het moet stomen, maar mag niet koken). Tot slot roeren we buiten het vuur de brandy of cognac erdoor.
Wat u nog niet wist over dit recept Kruidenwijn
Gekruide warme wijn, ook wel bekend als glühwein, is een populaire drank, vooral in de wintermaanden. Deze heerlijke warme drank wordt gemaakt van rode wijn die wordt verwarmd met de toevoeging van specerijen, zoals kaneel, kruidnagel, steranijs en citrusvruchten. Dankzij deze aromatische combinatie van smaken is glühwein populair op kerstmarkten en tijdens winterse festiviteiten. Het is niet alleen verfrissend, maar het verwarmt ook en zorgt voor een gezellige sfeer op koude avonden.