Broccolipasta

Broccoli eten biedt veel gezondheidsvoordelen, het is rijk aan magnesium en vezels. Je kunt het gebruiken om een geweldige spread te maken die je zeker zult waarderen…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g broccolii
2 plakjes smeltkaas
1 teentje knoflook
3 eetlepels zure room
20 g boter
gemalen peper (naar smaak)
zout (naar smaak)
Kookinstructies
Was de broccoli, snijd deze in kleinere stukken en kook hem in heet water totdat hij zacht is, ongeveer 5 minuten.
Verwijder de schil van de knoflook en prak hem (of snijd hem in kleinere stukjes). Laat de gekookte broccoli uitlekken en prak deze met een vork.
Meng de broccoli met boter, smeerkaas, knoflook en zure room. Mix alles zorgvuldig.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Broccolipasta
Broccolipasta is een heerlijke en gezonde Schotel die groentenliefhebbers zal aanspreken. De belangrijkste ingrediënt is broccoli, rijk aan vitamines en mineralen, die wordt gekookt en vervolgens gemengd met andere ingrediënten zoals kwark, yoghurt of olijfolie. De pasta heeft een zachte en romige consistentie, smaakt geweldig op vers brood of als dip voor groenten. Het is ideaal als lichte snack of als onderdeel van een gezonde hapjes. Bovendien is het snel te bereiden en je kunt het aanpassen aan je eigen smaak door kruiden of specerijen toe te voegen.