Baileys likeur
Probeer het recept voor de populaire Baileys likeur.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 ml rum
1 pakje amandelpuddingpoeder
2 blikken salko
500 ml melk
1 dl slagroom
1 stuks vanillesuiker
Kookinstructies
We koken beide ongeopende blikken dulce de leche 2 uur lang in water. De blikken moeten de hele tijd in het water ondergedompeld zijn. Zo zorgen we ervoor dat de suiker in de dulce de leche karameliseert. Laat de gekookte dulce de leche in de blikken afkoelen.
Van melk, vanillesuiker en puddingpoeder maken we een pudding, die we onder voortdurend roeren laten afkoelen. Roeren is belangrijk, anders kan er een vel ontstaan.
Lauw pudding mengen we met de karamel dulce de leche, rum en ten slotte voegen we slagroom toe.
De afgewerkte likeur laten we minimaal 12 uur rijpen. Serveer de Baileys gekoeld met een ijsblokje.
Wat u nog niet wist over dit recept Baileys likeur
Baileys is een populaire roomlikeur die afkomstig is uit Ierland. Het combineert zachte Ierse room met whiskey, chocolade en vanille, wat een heerlijke en romige drank oplevert. Deze likeur wordt vaak puur, met ijs of als onderdeel van verschillende cocktails en desserts genuttigd. Het is perfect voor feesten en speciale gelegenheden. Baileys is ook geweldig voor het bereiden van koffiedranken, zoals bijvoorbeeld Baileys latte, waarmee het de koffie een heerlijke romige smaak geeft.