Havermout met fruit
Havervlokken spoelen we eerst af en weken ze daarna ongeveer een uur in de melk. Vervolgens koken we ze op zacht vuur totdat ze zacht zijn, wat ongeveer 15 minuten duurt. Indien nodig nog...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g havermoutvlokken
75 ml melk
fruit naar keuze (ik gebruikte perziken en pruimen)
een beetje boter
honing of suiker om eventueel te zoeten
Kookinstructies
Spoel de havermout eerst af en laat deze vervolgens ongeveer een uur in de melk weken. Kook ze daarna langzaam gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn. Indien nodig kunnen we extra melk toevoegen totdat we de gewenste consistentie bereiken, en tijdens het koken is het belangrijk om te roeren, omdat ze gemakkelijk aanbranden.
Was het fruit grondig en snijd het in stukjes, voeg het dan toe aan de havermout en mix alles goed. Voeg een stukje boter toe en meng goed. Zoet indien nodig.
Wat u nog niet wist over dit recept Havermout met fruit
Havermout met fruit is een voedzaam en smakelijk gerecht, ideaal voor het ontbijt. Deze pap wordt bereid van havervlokken, die rijk zijn aan vezels en voedingsstoffen. Je kunt het verrijken met verschillende verse of gedroogde vruchten, zoals appels, bananen, bessen of amandelen. Fruit voegt natuurlijke zoetheid toe aan de pap en verrijkt het bovendien met vitamines. Havermout is eenvoudig te bereiden en zorgt voor een goede verzadiging, wat het een perfecte keuze maakt om de dag te beginnen. Probeer het met een beetje honing of yoghurt voor een nog betere smaak!
Tomas Rohlena