Guacamole

Avocado geniet de laatste tijd groeiende populariteit. Vanwege de gezonde vetten en de rijkdom aan mineralen wordt het beschouwd als een uitstekende voedingsbron. Het is belangrijk...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 rijpe avocado's
6 theelepels citroen- of limoen sap
2 kleinere tomaten
3 rode uien
1 hete peper
1 handvol korianderblaadjes
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel zout
1 snufje gemalen peper
Kookinstructies
Snijd de avocado do de helft, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Daarna prakken we het met een vork.
Haal de zaadjes uit de tomaten, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de avocado.
Schil de ui en hak deze fijn. Verwijder de zaden uit de hete peper en snijd deze ook fijn. Pel de teentjes knoflook en druk ze fijn.
Voeg de ui, de hete peper, de geperste knoflook en de koriander toe aan de avocado. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met citroensap en meng grondig.
Laat het rusten in de koelkast of op een koele plaats en serveer met geroosterd wit toastbrood of tortillachips.
Wat u nog niet wist over dit recept Guacamole
Guacamole is een traditionele Mexicaanse dip gemaakt van avocado, limoen sap, uien, tomaten en koriander. Dit romige gerecht is populair over de hele wereld als bijgerecht bij tortillachips, nacho's of als onderdeel van verschillende salades en taco's. Guacamole is rijk aan gezonde vetten, vitamines en mineralen, wat het niet alleen een smakelijke, maar ook een voedzame keuze maakt. De heerlijke smaak en zijdezachte textuur maken het ideaal om te delen tijdens feesten of als voorgerecht.