Geen-bakroomtaart
Zeer bekende fruitcake van zure room. Wij bieden het hier aan in een andere variant.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 bekers dikke zure room
1 pakket lange vingers
2 pakken vanillesuiker
ter decoratie fruit
slagroom
topping
1 pakket puddingpoeder
1/2 l water
2 eetlepels suiker
1 - 2 kommen diepvriesframbozen
Kookinstructies
Je dessert kun je maken in een taartvorm of een rechthoekige doos of porseleinen ovenschaal. Hoe groter de container is, hoe lager de taart zal zijn.
Leg de lange vingers op de bodem van de vorm. Meng de vanillesuiker met de zure room en de slagroom en roer goed door. De crème wordt op de laag lange vingers gedaan. Op dezelfde manier maken we de tweede laag. Daarna zetten we het in de koelkast om af te koelen en beginnen we met de bereiding van de frambozenpudding.
In iets minder dan een halve liter water doen we de bevroren frambozen, voegen we suiker toe, brengen het aan de kook en laten het kort koken. In de rest van het koude water mengen we het puddingpoeder. We gieten de gemengde pudding bij de frambozen en koken het al roerend tot het indikt.
Gekookte frambozenpudding gieten we op de voorbereide en afgekoelde taart. Je hoeft je geen zorgen te maken, de dikke en al koude room zal niet smelten.
De roomtaart plaatsen we in de koelkast en laten we opnieuw opstijven, het liefst tot de volgende dag.
Wat u nog niet wist over dit recept Geen-bakroomtaart
Ongebaakte romige taart is een heerlijke dessert die alle zoetekauwen zal aanspreken. Deze taart bestaat uit een romige vulling, vaak verrijkt met fruit smaken of chocolade, en is meestal gegrond in een knapperige koekjes- of biscuitbodem. De bereiding is eenvoudig en snel, wat het een ideale keuze maakt voor familiale vieringen of onverwachte bezoeken. Na het opstijven in de koelkast is de taart verfrissend en zacht, en zal hij iedereen verbazen met zijn uiterlijk en smaak.