Couscousovenschotel met fruit
In de melk voegen we suiker, een snufje zout, kruidnagel en kaneel toe, en brengen we aan de kook. We doen de couscous in een kom en gieten er kokende melk overheen. We dekken het af en laten het...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g couscous
350 ml melk
1 klein stukje hele kaneel
5 kruidnagels
3 eetlepels suiker
snufje zout
2 eieren
250 ml slagroom
bessen (ik heb zwarte frambozen gebruikt)
Kookinstructies
We voegen suiker, een snufje zout, kruidnagel en kaneel toe aan de melk en brengen het aan de kook.
We doen de couscous in een kom en gieten er kokende melk overheen. Vervolgens dekken we het af en laten we het 10 minuten staan.
We kloppen de eidooiers kort door de room en mengen ze dan door de couscous.
Tot slot voegen we voorzichtig de geklopte eiwitten toe.
In een ingevette ovenschaal doen we de helft van de couscous en verdelen we het fruit er gelijkmatig overheen. We bedekken het met de tweede helft van de couscous en bakken het goudbruin op 170°C.
Serveer met saus of yoghurt.
Wat u nog niet wist over dit recept Couscousovenschotel met fruit
Kuskusovariant met fruit is een heerlijke en gezonde schotel, ideaal als dessert of snack. Dit gerecht wordt bereid met fijne couscous, die wordt gecombineerd met verschillende soorten fruit, zoals appels, peren of bessen. De zoetheid van het fruit aanvult de delicate smaak van couscous perfect, en het hele gerecht wordt goudbruin gebakken. Je kunt ook honing of kaneel toevoegen om de smaak te versterken. De couscousvariant is niet alleen geweldig voor feesten, maar ook als snelle en voedzame maaltijd voor het hele gezin.
Tomas Rohlena