Piña colada
Bij de bloeiende lente hoort ook het zitten buiten op het terras. Laten we het onszelf leuk maken met een zelfgemaakte piña colada.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk watermeloen
3 dl jus - ananassap (koud)
2 dl rum - Cubaanse
1 stuk sinaasappel
1 schijfje ananas
ijs
1 druppel siroop - kokos
1 stuk druif
1 dl room
1 stuk kers
Kookinstructies
We doen de ijsblokjes alvast in de vriezer.
We bereiden een shaker en glazen voor waarin we de einddrank zullen serveren. Op een snijplank snijden we stukken van meloen, sinaasappel en ananas. Ook voegen we een kers en druiven toe. Al deze ingrediënten gebruiken we om de drank af te werken.
We schenken ananassap in de shaker, dat we van tevoren in de koelkast hebben gedaan. Dan voegen we heerlijke Cubaanse rum toe. En als laatste komt de room erbij. (verhouding 3:2:1) We schudden het in de shaker. Een druppel kokos-siroop geeft het een extra flair.
We serveren met ijs, garneren en genieten van een moment van ontspanning.
Wat u nog niet wist over dit recept Piña colada
Pina colada is een verfrissende Caribische cocktail, afkomstig uit Puerto Rico. De belangrijkste ingrediënten zijn witte rum, kokosmelk en ananassap. Deze drank staat bekend om zijn zoete en romige textuur, die perfect de tropische sfeer oproept. Een glas pina colada is vaak versierd met een stuk ananas of een kers en wordt geserveerd met een rietje. Het is populair op zomerfeesten, op stranden en in bars over de hele wereld. De alcoholvrije variant is de zogenaamde "virgin pina colada", die geen rum bevat en ook geschikt is voor kinderen.