Eier-smeerkaas met kaas en knoflook
Er zijn talloze verschillende varianten en aanpassingen van de klassieke eiersalade. Iedereen heeft ongetwijfeld zijn of haar eigen specifieke versie leuk gevonden. In dit recept richten we ons op de smaak...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 hardgekookte eieren
150 g harde kaas (Gouda of Primátor)
200 g mayonaise
4-6 teentjes knoflook
1 kleinere ui
zout
gemalen peper
Kookinstructies
Eieren en kaas raspen we op een fijne rasp en doen ze in een kom.
We ontdoen de ui van zijn schil en hakken deze in kleine stukjes, de knoflook pellen we en persen we. Vervolgens doen we alles in de kom en voegen we mayonaise toe.
We mengen alle ingrediënten grondig door elkaar en brengen op smaak met zout en peper naar eigen smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Eier-smeerkaas met kaas en knoflook
Ei-pasta met kaas en knoflook is een heerlijke en voedzame schotel, ideaal als snelle snack of voorgerecht. De voorbereiding is eenvoudig – kook simpelweg de eieren, snijd ze, meng ze met kaas, knoflook en andere ingrediënten naar smaak, zoals mayonaise of yoghurt. Deze pasta is populair, niet alleen om zijn zachte smaak, maar ook vanwege de aangename geur van knoflook die de smaakpapillen prikkelt. Het wordt meestal geserveerd met verse brood of gebak en is een geweldige keuze voor feesten, picknicks of familielunches.
Tomas Rohlena