Avocado-, tonijn- en tomatensalade

Avocado-, tonijn- en tomatensalade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

We snijden de tomaat doormidden, verwijderen de zaden en snijden het vruchtvlees in kleine blokjes. We geven er zout op, voegen een theelepel olie en gehakte peterselie toe, en laten het even rusten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 rijpe avocado
2 grotere sappigere tomaten (geen cherrytomaten)
1 blik tonijn in olie (of in eigen sap)
olijfolie
peterselie
zout
citroensap

Kookinstructies

We snijden de tomaat doormidden, verwijderen de zaden en snijden het vruchtvlees in kleine blokjes.

We voegen een snufje zout toe, doen een theelepel olie en gehakte peterselie erbij en laten het sap vrijkomen.

Ondertussen halveren we de avocado, scheppen het vruchtvlees in een kom, prakken het met een vork tot een gladde puree, besprenkelen het met citroensap en op smaak met zout.

We verwijderen het water uit de tomaten dat is vrijgekomen na het zouten.

We laten de tonijn uitlekken, en als deze in olie zit, kunnen we die olie gebruiken om het gerecht af te druppelen.

We plaatsen een ring van ongeveer 8-10 cm in diameter en ongeveer 5-6 cm hoog op een bord. We gieten de helft van het tomatenmengsel op de bodem, daarop leggen we de helft van de tonijn en als laatste beleggen we met de helft van de avocado-puree.

Voorzichtig verwijderen we de ring en druppelen de salade met olijfolie of tonijnolie, daarna herhalen we de procedure met de tweede portie op een ander bord.

Tot slot versieren we het gerecht met peterselie en serveren we het met geroosterde toast.

Wat u nog niet wist over dit recept Avocado-, tonijn- en tomatensalade

Salade van avocado, tonijn en tomaten is een voedzaam en verfrissend gerecht dat geweldige gezonde ingrediënten combineert. Avocado biedt een romige textuur en gezonde vetten, terwijl tonijn kwalitatieve eiwitten levert. Tomaten voegen frisheid en kleur toe, en zijn bovendien rijk aan antioxidanten. Deze salade is ideaal als lichte lunch of snack, vol smaak en voedingsstoffen. Je kunt het op smaak brengen met olijfolie en citroensap voor een nog betere smaak. Een uitstekende keuze voor een gezonde levensstijl!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (42 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Salade
Tag: tomaten, snack, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, eenvoudig, voor beginners, gezond, winterrecepten, salades, kruiden, feesten en vieringen, avocado, vlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Avocado-, tonijn- en tomatensalade.

Reactie toevoegen