Paddenstoel pizza
Van meel, bakpoeder, eieren, olie, zout en melk maken we een deeg. We snijden de ui in blokjes en bakken deze in vet. Champignons snijden we...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
30 dkg bloem (fijn)
1 ei
1 theelepel zout
2 eetlepels olie
1/2 zakje bakpoeder
een beetje melk
Voor de vulling
30 dkg paddenstoelen
2 eieren
1 ui
boter of reuzel voor de paddenstoelen
zout
peper
een beetje gemalen komijn
geraspte kaas om te bestrooien
Kookinstructies
Van de bloem gemengd met bakpoeder, eieren, olie, zout en melk maken we een deeg.
De ui snijden we in kleine stukjes en bakken deze in vet.
De gesneden champignons bakken we met de ui en stoven vervolgens. Dan voegen we zout, peper en karwijzaad toe en mengen goed.
Het deeg gieten we in een kleinere bakplaat of ronde vorm, die we met vet hebben ingevet.
Op de bodem leggen we de afgekoelde champignons en gieten we er geklopte eieren overheen.
We bedekken het met geraspte kaas en bakken het in de oven op 200°C, totdat het een goudbruine kleur krijgt. De pizza smaakt heerlijk, zowel warm als koud.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoel pizza
Champignonpizza is een heerlijk gerecht dat paddenstoelenliefhebbers en de Italiaanse keuken zal bekoren. Het deeg is doorgaans dun en krokant, bedekt met een rijke tomatensaus en gesmolten kaas. De hoofdrolspelers van deze pizza zijn verse paddenstoelen, zoals champignons, boleet of cantharellen, die niet alleen een uitstekende smaak, maar ook een aroma toevoegen. Deze pizza wordt vaak bestrooid met kruiden zoals oregano of basilicum, wat haar verfijning versterkt. Champignonpizza is een ideaal gerecht voor vegetariërs en een geweldige keuze voor familiemaaltijden of vriendschappelijke bijeenkomsten.
Tomas Rohlena