Vegetarische pizza Ortolana

Vegetariërs kunnen thuis een geweldige pizza met verschillende ingrediënten maken. De vegetarische pizza Ortolana valt op door zijn uiterlijk dankzij de kleurrijke kleuren…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
pizzadeeg
1/2 courgette
1/2 aubergine
1/2 rode paprika
champignons
zout
peper
olijfolie
2 teentjes knoflook
pecorino
mozzarella
peterselie
Kookinstructies
Voor twee pizza's snijden we courgette, aubergine, paprika en vier champignons in kleine stukjes. Alles doen we in een grote kom, bestrooien met zout, peper, toevoegen van olijfolie en twee geperste teentjes knoflook. We mengen alles goed door elkaar, verspreiden het op een met olijfolie ingevette bakplaat in één laag en bakken het 20 minuten op 170 graden.
Ondertussen gaan we beginnen met het maken van de bodem. Van een deel van het deeg rollen we een dunne lap uit, die we vervolgens voorzichtig rekken om deze niet te beschadigen, en daarna dragen we deze over op bakpapier, wat het verplaatsen vergemakkelijkt.
Op het deeg leggen we de gebakken groenten en strooien we een dikke laag pecorino kaas eroverheen. Tot slot druppelen we olijfolie over de pizza.
We bakken de pizza in een voorverwarmde oven ongeveer 3-4 minuten. Zodra de randen van de pizza omhoog komen, maar deze nog niet goudbruin is gebakken, halen we deze eruit en bestrooien met mozzarella. Daarna laten we het nog ongeveer 2 minuten verder bakken.
Na het uithalen van de pizza uit de oven snijden we deze onmiddellijk in stukken en bestrooien we met geraspte pecorino en fijngehakte peterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Vegetarische pizza Ortolana
De vegetarische pizza Ortolana is een heerlijk gerecht dat liefhebbers van groenten zal aanspreken. Deze pizza is gewoonlijk belegd met verse courgette, paprika, aubergine en tomaten, wat zorgt voor een frisse smaak en een kleurrijke uitstraling. De knapperige dunne bodem is ideaal voor geweldige combinaties van smaken en aroma's. Ortolana is een uitstekende keuze voor vegetariërs en degenen die iets lichters willen proberen. Verfraaid met basilicum en olijfolie, zorgt het voor een onvergetelijke ervaring die elke fijnproever zal plezieren.