Straffe Koffie: Café Brulôt

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in Passe-vite

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

cocktail cocktails Even geduld...
1 tas koffie
4 cl cognac
2 cl Mandarine Napoléon
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 kl rietsuiker
2 sinaasappelzestes
1 citroenzeste
1 lange sinaasappelzeste
1 kaneelstokje
extra: zeefje

bereiden:

Verwarm een tas voor met heet water. Warm alle ingrediënten, behalve de koffie, op in een pannetje. Flambeer en blus met hete koffie.

Verwijder het warm water uit de voorverwarmde tas en giet de koffie er langs een zeefje in.

werk af:

Draai de sinaasappelzeste in een spiraal om het kaneelstokje en zet het stokje in de cocktail.

Inspiratie & blog