- 1 el Ansjovispasta
- 50 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Koude asperges op tafel.
- Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf.
- Breng water met een beetje zout en 1 tl suiker aan de kook.
- Doe de asperges in de pan en laat het water weer aan de kook komen.
- Haal de pan van het vuur en zet de pan met het deksel gesloten 20 minuten weg. De asperges zijn dan beetgaar.
- Giet ze af en doe ze in een bad koud water om te voorkomen dat ze verder garen. Laat ze uitlekken op een schone theedoek.
- Stamp de saffraan fijn en schenk er 1/2 el kokend water op. Laat de saffraan 10 minuten trekken.
- Maak een dressing door alle ingrediënten tot een egale massa te pureren.
- Serveer de asperges warm of koud met een flinke schep van de dressing. Garneer met wat grote kappertjes en eventueel een takje verse oregano.