- 4 el Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met peulen en zwarte bonensaus op tafel.
- Verhit 2 eetlepels olie in de wok tot ze heet is maar niet rookt. Voeg paprika, selderijstengels, gember en knoflook toe en roerbak 3 tot 4 minuten op een matig vuur tot de groenten zacht zijn maar niet verkleurd.
- Voeg de peulen toe en roerbak nog 1 minuut. Let erop dat de groenten knapperig blijven. Schep alle groenten uit de wok en zet ze apart.
- Verhit de rest van de olie in de wok, voeg de kip toe en roerbak 3 tot 4 minuten op een matig vuur.
- Voeg de zwarte bonensaus en water toe en roerbak nog 2 tot 3 minuten, controleer of de kip gaar is.
- Doe de groenten weer in de wok en roer 1 tot 2 minuten tot de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn en zeer heet zijn. Dien onmiddellijk op met Chinese mie of witte rijst.