Kip met peulen en zwarte bonensaus

Kip met peulen en zwarte bonensaus

Smulweb imageSmulweb

Kip met knapperige groene peulen, selderij en paprika in een heerlijk pittige zwarte bonensaus. Geserveerd met rijst of mie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met peulen en zwarte bonensaus op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels olie in de wok tot ze heet is maar niet rookt. Voeg paprika, selderijstengels, gember en knoflook toe en roerbak 3 tot 4 minuten op een matig vuur tot de groenten zacht zijn maar niet verkleurd.
  2. Voeg de peulen toe en roerbak nog 1 minuut. Let erop dat de groenten knapperig blijven. Schep alle groenten uit de wok en zet ze apart.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok, voeg de kip toe en roerbak 3 tot 4 minuten op een matig vuur.
  4. Voeg de zwarte bonensaus en water toe en roerbak nog 2 tot 3 minuten, controleer of de kip gaar is.
  5. Doe de groenten weer in de wok en roer 1 tot 2 minuten tot de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn en zeer heet zijn. Dien onmiddellijk op met Chinese mie of witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen